

Regional Communications Network and Osteopathic Development Group

Friday 18 March 2016

Osteopathy House, 176 Tower Bridge, London SE1 3LU

Agenda

Timings are approximate

10:00-10:30	Registration, coffee and networking	
10:30 (5 mins)	Welcome and introduction to the day	Chair Tim Walker, GOsC
10:35 (85 mins)	Session 1 <u>Implementing a new CPD scheme</u> <i>Leading the way with early adoption</i>	GOsC Fiona Browne Steven Bettles <i>Professional Standards</i>
12:00 (15 mins)	Coffee and networking	
12:15 (60 mins)	Session 2 <u>The Osteopathic Practice Standards – fit for</u> <u>purpose?</u> Promoting local debate	GOsC Tim Walker and GOsC Comms team
13:15 – 13:55 (40 mins)	Lunch and networking	
14:00 (30 mins)	Session 3 <u>Osteopathic development agenda: ODG</u> <u>update</u> • Growing local osteopathic communities	Osteopathic Development Group Katie Griffiths, iO, and
	• Growing local osteopatine communities	GOSC Comms team

	• Taking the lead – the Osteopathic Leadership Programme 2016	Tim Walker, GOsC Claire Piper <i>2015 Leadership Programme</i>
14:30 (40 mins)	Session 4 – part 1 <u>Advertising – what's your evidence?</u>	
	 Osteopathy and the ASA / CAP – iO and GOsC update on advertising compliance (20 mins) 	Maurice Cheng, iO Tim Walker, GOsC
	• Why everyone should PROM (20 mins)	Jerry Draper-Rodi Carol Fawkes, NCOR
15.10 (5 mins)	Stretch break	
15:15 (60 mins)	 Session 4 – part 2 How should we describe osteopathy? Introduction Discussion 	Nick Handoll Nadine Hobson <i>Osteopathic Alliance</i>
16:15 (15 mins)	Any Other Business / RCN issues	Chair / All
16:30-16:35 (5 mins)	Round-up and close	Chair